PRESS

Sin helt egen

Marie Swane: Everything Within Me udkommer den 13. januar

Sangerinden Marie Swane er sin helt egen. Hun gør tingene selv og lyder ikke som nogen andre. Hun er autodidakt musiker og har sunget i en række forskellige bands i løbet af de sidste 20 år. Men hun følte aldrig helt, at hun passede ind –hverken i diverse rock-, blues- eller jazzbands.

Det var først, da hun begyndte at skrive sine egne sange, at tingene faldt på plads, og hun fandt ind til sit kunstneriske dna: Jeg vil nødigt sættes i bås rent genremæssigt. For mig handler musik ikke om, hvilken genre, man spiller, men om at ramme i hjertekulen. Jeg ønsker, at folk skal høre min musik, som jeg ser den. Som en bred palet af farver og følelser.

Den 13. januar er hun aktuel med EP’en Everything Within Me, der er en følelsesmæssig rutsjebanetur, som tager udgangspunkt i et forlist kærlighedsforhold.

De seks numre spænder fra vrede og afmagt til desperation og sårbarhed, men der er også plads til humor i den mundrette ‘Prick’ eller på ‘Be a Man, hvor Swane synger: Grab your balls and your bags, come back be a man.

Der er store følelser på spil. Sådan er det i Marie Swanes univers, hvor sangene handler om livet og ikke mindst kærligheden, når den falder fra hinanden i små stykker, der ikke passer sammen. Inspirationen stammer bl.a. fra store sangere og sangskrivere som Amy Winehouse, Annisette, Janis Joplin, Tom Waits og Glen Hansard.

Nyt land

Privat har Marie Swanes liv heller ikke været helt uden drama. For otte år blev hun skilt fra faderen til sine to børn, flyttede fra deres idylliske fiskerhus i Hornbæk og ind i socialt boligbyggeri med børnene. Samtidig besluttede hun at tage den musik, der altid havde trængt sig på i baggrunden, seriøst. Hun tog flere intensive kurser i sangteknik på Cathrine Sadolins vokalinstitut og fortsatte med at eksperimentere med forskellige genrer.

De næste fem-seks år skrev Marie Swane en masse numre og begyndte at finde sin lyd som kunstner. Det var både en hård, men også frigørende og følelsesmæssig proces, hvor hun skulle vælge til og fra i sit nye liv. Både privat og kunstnerisk rev jeg alt det eksisterende ned og skulle så finde ud af, hvordan mit nye liv skulle være. Det var mega hårdt, men der var også noget vildt forløsende over at starte forfra efter bruddet med børnenes far og skide på stemmerne i mit hoved, der fortalte mig, at dét kunne man da ikke.

Resultatet af hendes udvikling kunne høres på debutalbummet ‘Don’t Waste Another Drink’, som udkom i 2014 og bestod af elleve numre, hun selv havde skrevet.

Ærlighed som drivkraft

På sin nye EP Everything Within Me fortsætter Marie Swane i samme melankolske univers, som prægede debutalbummet. Men lyden er mere rocket, og hendes stemme spænder fra det kælne og bløde til det vredt vrængende.

Hun lider med egne ord af en slags ‘ærligheds-tourette’: Jeg duer ikke til at lægge fingre imellem. Samtidig ved jeg, at det man elsker bliver hos en. Om man vil det eller ej. For mig gælder det både i mit kærlighedsliv og i min musik. Folk siger ofte: Hvor er det flot, at du kan klare alt det (fuldtidsjob som socialpædagog og at være alenemor) og alligevel gå efter dine drømme. Men jeg har ikke har noget valg. Musikken fungerer som en slags ventil. It’s a blessing and a curse.

EP’en er indspillet i Good Rumble Studio og produceret af Andreas Viggo Larsen, der også har indspillet trommer, percussion, keys, div. strings, blæsere og bas. Og hvis der findes en rød tråd på Everything Within Me, er det at give plads til følelserne i musikken – både de positive, men også den vrede, der ind imellem kan være med til at skabe forandring og nye erkendelser.

Temperamentet har nok ulmet hele tiden, men det er som om, tingene er faldet på plads, efter jeg er blevet ældre. Jeg behøver ikke være den pæne pige i musikken. Jeg er interesseret i vreden som drivkraft, men også som en energi i musikken, der kan sætte en fri. Perfektionisme er røvkedeligt, så hellere synge lidt out of tune, hvis det formidler følelserne bedst, siger Marie Swane.

Marie Swane: Født 1978 i Ålsgårde. Uddannet skolelærer. Har lært sangteknik hos jazzsangerinde Anne Kierulff og på Complete Vocal Institute Arbejder som socialpædagog på et opholdssted for omsorgssvigtede børn og unge.

Diskografi: Everything Within Me (2016) ‘Don’t Waste Another Drink’ (2014) ‘Og det var som om’ (2012)

DOWNLOAD PRESSE TEKST HER

EP COVER / EVERYTHING WITHIN ME – DOWNLOAD PRINTVERSION HER

 Marie Swane – Don’t Waste Another Drink

 

Presse

Marie Swane er en ny dansk sanger- og sangskriver, der med sit kantede og alternative udtryk er en ekspressiv dark horse i dansk musik. Hun henter sin inspiration hos sine kvindelige forgangskvinder såsom Annisette og Nina Simone, tilsat en musikalsk atmosfære der leder tankerne hen mod Mumford and Sons og Tom Waits. Med sin unikke stemme, og sine stærke sange byder debutalbummet på personlige sange, der fortæller historier om livet når det rammer en hårdest. Mange af sangene handler om (ulykkelig) kærlighed, og om bearbejdelsen af denne, men med lyset glimtende forude i dem alle.

 

Bio

Marie er en enlig mor til 2 børn. Dreng, Ask, 10 år og pige, Vilde, 8 år.

I forbindelse med skilsmissen (eller hvad det hedder, når man ikke har været gift) med børnenes far, tumlede jeg længe rundt i mørke og søgte efter mening. Var nødsaget til at redefinere mig selv. Blev indhentet af mit evigt tilbagevendende- og brændende- ønske om få de her sange jeg havde i mig, ud af systemet så at sige”,  forklarer Marie Swane.

I løbet af kort tid, havde Marie Swane sagt sit job op, byttet det idylliske fiskerhus i Hornbæk ud med en lejlighed i et socialt boligbyggeri i Helsingør, og startede på en rejse der tog 5 år. En rejse hvor hun blev bedre som sangerinde, bedre som sangskriver og ikke mindst som tekstforfatter. For første gang nogensinde gav tilværelsen virkelig mening, og Marie vidste, at hun hurtigt var nået til sit livs ”point of no return”. Tilfredsstillende, forfriskende og frustrerende på samme tid.

”Pludselig var den lidt kedelige, men velkendte dagligdag skiftet ud med usikkerhed og dårligere økonomi, men også med mening, nærvær, og nerve”.

Marie Swane har skrevet sange i et hidsigt tempo, har muligvis nok sange til at kunne lave tre albums, og hun stopper ikke med at skrive sange lige foreløbigt.

”Det er med dem, ligesom med kærligheden. De dumper ned til én, når man mindst venter det, og så er det bare om at have papir, blyant og en recorder ved hånden.”

Albummet udkommer via Target Records d. 3 november.

 

DOWNLOAD PRESSE TEKST HER

 


Photographer: Kennie Ørsted

Marie_Swane_singlecover_2014

 

Single Cover. Download print version her
Download font here


 

Marie_Swane_albumcover_2014


Album cover: Download print version here

Download font here


MS_10
Download print version here

 


MS_08

Download printversion here

 


MS_06

Download printversion here

 


MS_13

Download printversion here

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *